Into the Wild

V úterý 15. dubna strávilo 10 žáků z 9. A dopoledne v brněnské ZOO. Zúčastnili se zde soutěže s názvem „Into the wild“, kterou připravili DSC01091studenti z     gymnázia na Slovanském náměstí v Brně. Deváťáci vytvořili dvě tříčlenná družstva (ve složení: DSC01101Tereza Štětinová, Denisa Žáková, Pavlína Plevová a Pavlína Bracková, Barbora Kroupová, Vojtěch Haviger) a jedno čtyřčlenné družstvo (Jan Mužík , Michaela Čechová, Kateřina Cahová, LeDSC01097oš Mládek). Se speciální mapkou v ruce hledali po zoologické zahradě testové otázky a odpovídali na ně. Otázky byly v angličtině a týkaly se především zvířat, která ZOO chová. Kromě testových otázek byla připravena i 4 stanoviště, na kterých plnili další úkoly (křížovky, poznávání hmatem, popisování zvířat…) podle instrukcí zadávaných opět v anglickém jazyce. Všech 120 soutěžících si tak mohlo vyzkoušet svoje znalosti angličtiny a přírodopisu zároveň. DSC01115Cenu pro 3 nejlepší družstva – zážitkový program v ZOO – jsme sice nezískali, ale zúčastnit se rozhodně mělo smysl. Naši deváťáci se opravdu snažili, bylo evidentní, že je soutěž baví, a těch pár hodin v ZOO si opravdu užili. (Jen se nechtěli fotit. 🙂 )

Gabriela Sedlářová

Soutěž se mi líbila. Myslím, že byla pro všechny poučná, ale určitě jsem nepočítal s tak těžkými úkoly, ale i přes to mě soutěž bavila.
Jan Mužík

DSC01124Bylo to tam fajnový. A byla tam sranda. 🙂
Denisa Žáková

Na soutěži se mi nejvíce líbilo prostředí, ve kterém se odehrávala. Bylo skvělé po delší době tuto ZOO navštívit a vidět, jak se pořád zlepšuje a zdokonaluje.
Pavlína Plevová

Leave a Reply