2. stupeň v kině

Už v říjnu nám dala paní ředitelka na zvážení, jak chceme strávit pátek 18. listopadu, tedy

Poster undefined Tohle je náš svět

pátek po státním svátku. Zvažovali jsme běžné vyučování i projektový den. Ale nakonec jsme se na druhém stupni rozhodli vyzkoušet projekci pro školy v tišnovském kině Svratka. Volba filmu nebyla jednoduchá, ale nakonec jsme se shodli, že se nebudeme podbízet nenáročnou komedií, ale že zkusíme dětem nabídnout vážnější film. Na doporučení vedoucího kina jsme zvolili nový americký film s názvem Tohle je náš svět. Jde o drama o otci, který hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svých šest dětí velmi neobvyklým způsobem. Zpráva o smrti jejich matky, návrat do běžného světa, zkoušky, kterým najednou musí čelit, to vše vede k řadě zásadních životních rozhodnutí, která rozhodně nutí k zamyšlení. Film byl v původním znění s titulky, takže žáci poslouchali angličtinu a mohli ji srovnávat s českým překladem. O tom, že film dětem „něco dal“, svědčí následující reakce.
G. Sedlářová

Bylo to super. Chvílemi to bylo smutné, pak zase veselé. Zaujalo mě, že ty děti nechodily do školy, a přesto toho tolik věděly. Rastislav Šulc (6. A)

Film byl zajímavý, ale já sama bych ho nevybrala. Začátek se mi opravdu nelíbil. Pak už to bylo dobré. Takový život je opravdu zvláštní, ale já osobně bych takto žít nechtěla.
Dominika Holečková (9. A)

Film byl poučný, hodně jsem se dozvěděl. Ta malá holka Zaja byla super. Ondřej Krušina (7. A)

Sice jsem se na film s titulky netěšila, ale bylo to fakt fakt super. Žaneta Glosrová (7. A)

Myslím, že to byla dobrá volba. Amálie Štarhová (7. A)

Film byl super. Zároveň vtipný, ale i smutný. Martina Červená (9. A)

Tento film mě strašně dojal. Byl zvláštní. Simona Navrátilová (8. A)

Určitě bych ještě někdy chtěl jet na podobný film.Tomáš Dufek (7. A)

I když jsem nečetla titulky, rozuměla jsem. Jana Červená (9. A)

Film byl velice zajímavý. Byl hodně jiný než většina filmů. Líbilo se mi, jak otec v ničem nelhal svým dětem. Takový ch filmů se moc nedělá. Stojí zato se na něj podívat. Alexandr Vránek (8. A)

Leave a Reply