Výhra v Želešicích

Fantazie! Historický úspěch! Mladí fotbalisté ze ZŠ Nedvědice ovládli finálové kolo okresu Brno-venkov a po nečekaném úspěchu v okrskovém kole doslova šokovali svým postupem do krajského finále.

Do turnaje postoupilo 6 vítězů okrskových kol a pořadatelský tým z Želešic. Náš tým před začátkem turnaje rozhodně nepatřil mezi favority, obzvlášť když byl nalosován do čtyřčlenné skupiny s favorizovanými Ivančicemi a Židlochovicemi.

V prvním zápase na nás čekal tým ze Střelic. Nastupujeme s velkým odhodláním. Kluci dobrou kombinací a bojovností soupeře přehrávají a po brankách Filipa Halvoníka a Šimona Kroupy zaslouženě vítězíme 2:0.

A teď vzhůru na favorizované Židlochovice. Před zápasem nám jejich trenér chválí dresy připomínající španělskou reprezentaci, ale my víme, že v tomto zápase nás bude čekat mnohem více defenzivní práce než bývá zvykem u hráčů z Pyrenejského poloostrova. Židlochovice prokazují dobrou technickou kvalitu a mají více ze hry. Naštěstí žádnou ze svých příležitostí, díky výbornému brankáři Pavlu Hanáčkovi, nevyužívají a rozcházíme se smírně 0:0. Pár drobných chyb v naší obranné činnosti jsme si po utkání vyříkali a jsme rádi, že díky dosavadním výsledkům máme reálnou šanci na postup.

Na závěr skupinových bojů proti nám nastupují borci z Ivančic. Jejich výhra 3:0 nad Židlochovicemi budí respekt, ale my věříme, že když předvedeme obětavý výkon a podaří se nám zrealizovat pár taktických tahů, tak nejsme bez šance. Úvodní minuty patří Ivančicím, ale naši kluci v obraně dirigované Radkem Pokorným nepouští favorita do velkých šancí. Naopak na druhé straně hřiště se prosazuje Šimon Kroupa po domluvené akci a dostáváme se do nečekaného vedení. Od té doby Ivančice rozjíždí doslova drtivý tlak. Rychlé kombinace vedou k velkým šancím, které na poslední chvíli hasí obětaví obránci a skvělé zákroky našeho brankáře. Souboj s nejtěžším protivníkem nakonec i s trochou štěstí překvapivě vyhráváme 1:0 a z prvního místa postupujeme do semifinále.

V utkání o postup do finále potkáváme druhého z vedlejší skupiny, domácí tým z Želešic. Na soupeře si věříme, protože naše skupina se ukázala jako obtížnější. Víme, že musíme být trpěliví a klidní s míčem a neudělat zbytečné chyby a pak zvítězíme. V zápase diktujeme tempo hry, máme šance a hlavně Šimona Kroupu, který dvě šance proměňuje v gól. Díky zodpovědnému výkonu celého mužstva vítězíme 2:0 a jsme ve finále!

Finálovým soupeřem je podle očekávání družstvo z Ivančic. Dobře známý favorit touží po odplatě nečekané prohry ze skupiny a už se těší na postup do krajského finále. Proti stojí gladiátoři ze ZŠ Nedvědice a jejich velká touha po historickém úspěchu. Pokud chceme uspět, musíme předvést výkon na hranici svých možností.

Od začátku se Ivančice snaží útočit. Po pár minutách se po nedohodě v naší obraně dostávají Ivančice do obrovské příležitosti a jen díky reflexivnímu zákroku našeho brankáře míč nekončí v síti. Výbornou defenzivní činností celého našeho týmu dále nepouštíme soupeře k ničemu nebezpečnému. Zápas se hraje ve vysokém tempo a má velkou kvalitu, ale až do závěrečného hvizdu se skóre nemění a o konečném výsledku musí rozhodnout penalty. Celý turnaj jsme odehráli bez obdržené branky v normální hrací době, ale celkového vítěze nakonec určí až penaltový rozstřel.

První série – Nedvědice neúspěšná, Ivančice poprvé rozvlňují síť a ujímají se vedení 0:1.

Druhá série – Nedvědice opět neúspěšná, ale Pavel Hanáček kryje soupeři penaltu a stav zústává stále 0:1.

Třetí série – kapitán Vojtěch Jedlička vyrovnává na 1:1 a Ivančice trefují břevno.

Čtvrtá série – Pavel Hanáček dává gól, ale soupeř v zápětí vyrovnává na 2:2.

Pátá série – brankář Ivančic kryje naši penaltu, ale Pavel Hanáček napodobuje svého konkurenta a zachraňuje nás ve finále – stále 2:2.

Šestá série – obrací se pořadí týmů a nejprve kope hráč Ivančic – a nedává! Radek Pokorný teď může rozhodnout. Rozbíhá se na penaltu, proměňuje a spouští gejzír radosti nás všech, kteří na sebe naskáčeme na jednu velkou hromadu šťastlivců!

Nedvědice vítězí a postupuje mezi nejlepší týmy v celém jihomoravském kraji! Vynikající týmový výkon nedvědických, doubravnických a věžeňských kluků ze ZŠ Nedvědice přinesl historický úspěch.

Sestava vítězů:

Brankář: Pavel Hanáček

Obránci: Radek Pokorný, Radim Šikula, Jakub Crhák, Lukáš Kožík

Záložníci a útočníci: Vojtěch Jedlička (kapitán), Šimon Kroupa, Filip Halvoník, Vladimír Jambor, Ladislav Kučírek, Patrik Šibor

Mgr. Ondřej Smutný