Výborná premiéra. Medvědi Nedvědice vybojovali stříbro!

Florbalisti z naší školy se poprvé zúčastnili turnaje Tišnovské florbalové ligy a hned v úvodním turnaji obsadili skvělé 2. místo v kategorii 8. – 9. třída. V sobotu 9. listopadu v Tišnově v hale ZŠ Smíškova si kluci vyzkoušeli, jaké je to si zahrát velký florbal a hned se podařilo uhrát krásný výsledek. Turnaje se zúčastnilo 5 týmů a hrál každý s každým.

V prvním zápase jsme se střetli s týmem Inspiro (hráči ze střediska volného času Inspiro Tišnov). Kluci ukázali dobrou fyzickou zdatnost a dobré herní myšlení a podařilo se nám zvítězit 3:1. Povedený úvod vlil našim hráčům do žil naději, že bychom mohli být konkurenceschopní, přestože s velkým florbalem nemáme zkušenosti jako ostatní soupeři.

V dalším utkání jsme nastoupili proti zkušeným Žralokům (hráči ze střediska volného času Rubiko Rosice), kteří hrají pravidelně florbalové zápasy. Technicky zdatný soupeř zvítězil 3:1 a ukázal nám svoji sílu.

Proti týmu ze ZŠ Drásov jsme předvedli velmi dobrý výkon. V zápase jsme měli více gólových šancí než soupeř, který loni v TFL zvítězil. Drásov byl však produktivnější a také díky zkušenostem zvítězil těsně 3:2.

Vzhledem k neuvěřitelně vyrovnanému vývoji turnaje bylo před naším posledním zápasem možné, že v případě prohry budeme poslední, ale naopak při úspěšném výsledku se můžeme vyšvihnout na stupně vítězů. Čekal nás domácí favorit ze ZŠ Smíškova. Nástup domácích byl drtivý a než jsme se vzpamatovali, tak jsme po dvou minutách prohrávali 0:2. Od této chvíle jsme však místo rezignace začali předvádět nejlepší florbal na celém turnaji a ohromnou bojovností jsme utkání otočili a zvítězili 4:2. Krásný zápas, krásný závěr. Vzhledem k tomu, že se hrál nejvyrovnanější turnaj historii TFL, kde několik zápasů rozhodovaly až samostatné nájezdy a všechny týmy si připsali 2 výhry a 2 prohry, byl důležitý každý gól. Celkově se náš tým Medvědů z Nedvědice díky této výhře umístil na 2. místě, těsně v závěsu za prvním Drásovem, což je výborný úspěch. Individuální ocenění navíc obdržel Aleš Benda, který byl nejlepším nahrávačem turnaje.

Velkou gratulaci zaslouží celý hráčský kádr ve složení:

Brankáři: Vojtěch Flesar, Josef Šikula, Rastislav Šulc

Hráči v poli: Aleš Benda, Jakub Crhák, Vít Dvořáček, Filip Halvoník, Pavel Hanáček, Vladimír Jambor, Lukáš Kožík, Šimon Kroupa, Radek Pokorný (kapitán), Martin Rössler, Patrik Šibor, Radek Verucci

Ve škole je o florbal velký zájem a kluci se chtějí ve florbalu zdokonalovat. Všichni bychom si přáli mít srovnatelné podmínky jako naši soupeři a trénovat a hrát v adekvátních prostorech. Bohužel školní tělocvična je opravdu velmi malá. Nedvědice by si zasloužila větší kryté sportoviště (halu, nebo aspoň větší tělocvičnu jako třeba Drásov, Lomnice, Dolní Loučky, Žďárec) nejen pro nadšené florbalisty, ale také k přípravě pro fotbalisty i pro jiné sporty. Domnívám se, že by to prospělo k rozvoji celého městyse a bylo by to i ku prospěchu okolí. Byli bychom šťastní, kdyby se náš sen splnil.

                                                                                             Mgr. Ondřej Smutný

All-focus