Zdravý talíř ve VAŘENÍ

Žáci sedmého ročníku dostali neobvyklý úkol v pracovních činnostech: uvař, naservíruj a obhaj si svůj ZDRAVÝ TALÍŘ.

Ve dvou vyučovacích hodinách měli za úkol uvařit a naservírovat pokrm, který by splňoval podmínku zdravého talíře.  Naprostá volnost ve výběru pokrmu dala žákům pocit jistoty a už pouze záleželo na jejich kulinářských schopnostech.

Ráda bych zde vyzdvihla připravenost, nadšenost a chuť, s jakou se žáci do úkolu zapojili. Soutěživost je přeci jen v každém z nás. Zdravý talíř našich „sedmáků“ je plný inspirace, chutě a především radosti z vaření.

Hodnotící komisi jsme sestavili z odbornic na vaření, naše paní kuchařky spolu s paní ředitelkou. A které pokrmy vyhrály?

  • 1. místo:
  • Kuřecí salát se zeleninou a bagetkou – Veronika Kotinská, Adéla Vernerová,  Nelly Němcová
  • Hamburger se zeleninou – Roman Válka, Adam Gabriš
  • Kuřecí steak, zeleninový salát, toast s pomerančovou limonádou – Kateřina  Rolínková, Kateřina Truhlářová, Barbora Rousová                        
  • 2. místo:
  • Valašská pomazánka – Vanesa Mecová
  • Zeleninový salát s kuřecím masem – Kristýna Štětinová, Daniela Pavlišová,  Denisa Pavlíčková
  • 3. místo:
  • Avokádová pomazánka se zeleninovým salátem – Natálie Cídlová a Sabina  Šauerová

Vítězné a další pokrmy můžete zhlédnout v naší fotogalerii.

     Mgr. Ladislava Kobzová