Preventivní program v 6. ročníku

Ve čtvrtek 22. dubna proběhl v šestém ročníku druhý blok online preventivního programu zaměřeného na bezpečnost na internetu. Žáci se formou různých aktivit seznámili s pojmy jako je digitální stopa, kyberšikana, kyberstalking, hoax, sexting či netolismus. Sama hodnotím program jako jednoznačně přínosný a užitečný – zejména v této podivné době, kdy děti tráví u počítačů a mobilů neuvěřitelné množství času. Názory žáků si můžete přečíst níže.                                                                    

G. Sedlářová

Program se mi líbil, protože to bylo zajímavé a poučné. Bavilo mě to. (Pavel Klusák)

Bylo to super, nejvíce mě bavilo vyhledávání informací o Robertovi. (Tomáš Ondra, Lucie Řehůřková) Pozn.: Robert byl jeden z preventistů. 😀

Dnešní program se mi líbil, protože jsem se dozvěděla hodně nového. (Sára Vernerová, Nikola Zavřelová, Aneta Uryčová, Renáta Dvořáčková)

Tento program mě velice bavil. Nemám co vytknout. (Matěj Válka) 

Program se mi líbil. Byl zajímavý, naučný. Podle mě to byl dobrý nápad uskutečnit takový program. Naučila jsem se, že na internetu se o nás dá zjistit tolik věcí, až mě to zaskočilo.  (Simona Pučálková)

Preventivní program se mi líbil, ale většinu věcí už jsem věděl. (Tomáš Sedláček)

Moc se mi na tom líbilo, že nám ukázali, jak může být internet na jednu stranu užitečný, ale také velmi nebezpečný. Obzvlášť v tom, kolik cizích lidí se o nás může dozvědět spoustu informací. (Marie Sedláčková)

Moc se mi to líbilo a bylo by fajn, kdybychom v tom pokračovali. (Lenka Martinková)