Začátek roku u čtvrťáků

Velké změny letos čekaly čtvrťáky hned na úvod školního roku. Nejprve jsme si museli zvyknout na novou třídu – přestěhovali jsme se do jiné části chodby na prvním stupni. Druhou změnou byla změna učitele. Po třech letech strávených s paní učitelkou Tomanovou, kdy jsme prožili nelehké chvíle v období distanční výuky, ale formovali se jako kolektiv a zažívali společně hodně skvělých akcí, se stala naší třídní paní učitelka Lukášková. S novou třídní učitelkou se setkáváme také při hodinách angličtiny- ty se změnily oběma skupinám, protože druhou skupinu také vede nový pedagog- paní učitelka Hanusová. Najet na stejnou notu nebylo vždy jednoduché, ale snad se nám to podařilo. A teď s chutí (nejen) do práce.

První týden jsme si povídali o všem, co nás čeká, na co se můžeme nebo nemusíme těšit, seznamovali jsme se s pravidly chování ve škole i třídě a objevovali jsme společně kouzlo velkých přestávek strávených venku. Zorganizovat takovou venkovní přestávku není úplně jednoduché, ale odměna v podobě usměvavých tváří a dobré nálady stojí za to. Také jsme si vyzkoušeli komunikační a socializační aktivity nejen ve škole, ale i ve venkovním prostředí.

Nejvíce jsme si ale v září užili Projektový den Procházky za historií. Čtvrťáci a páťáci se společně rozjeli do kláštera Porta Coeli, kde na nás čekaly dva programy – Procházka po klášteře s kněžnou Konstancií a výukový program o archeologii. Procházka z Předklášteří do Tišnova byla zakončena sladkou tečkou – zmrzlinou u Alberta Společně cestovat, zažívat nové věci, pracovat na úkolech a užít si legrace- to je den podle našeho gusta. Už teď se těšíme, co na nás čeká v říjnu.

Za tým čtvrté třídy Ilona Lukášková a Monika Havířová