Začátek roku 2024 ve čtvrté třídě

Kalendář se nám posunul v kolonce rok o jedno číslo výše a my přemýšlíme, co nám nový rok přinese na překvapení (doufáme, že příjemná). Zatím tedy dobře začal…

V lednu jsme si zpříjemnili poslední týden před pololetními a jarními prázdninami, které na sebe letos navazovaly, a tento týden jsme se vzdali všech učebnic a pracovních sešitů. Vyměnili jsme je za zážitky a kulturu, však se sami přesvědčte:

29. 1. pondělí – Masopustní projektový den – zde jsme se dozvěděli vše o Masopustu- kdy se slaví (každý rok jindy – věděli jste to?), kdy se pořádají průvody, jaké jsou v nich masky a co která symbolizuje, co se jí a mnoho dalších zajímavostí. Procvičili jsme si v pracovních listech z češtiny a matematiky naše poznatky a zakončili vše výrobou masek.

30.1. úterý – Divadlo Beze jména, Bystřice nad Pernštejnem – spolu s druháky jsme navštívili představení Ledové království II. Divadlo vede paní režisérka Martina Olivová a má hned několik zajímavostí: hrají v něm dětští/studentští herci, doprovod tvoří živý orchestr, který tvoří i bývalí žáci ZUŠ Bystřice nad Pernštejnem, vše si pořizují sami – kulisy, kostýmy…Úžasný zážitek pro nás všechny!

31. 1. středa – den plný her, kvízů a soutěží zakončený sebehodnocením a vydáním pololetního vysvědčení. Protože jsme všichni uspěli – nikdo neměl na vysvědčení horší známku než 2 a všichni žáci prospěli s vyznamenáním!!!, nebyl to tedy pro nikoho hrozný zážitek, a tak jsme se příjemně naladili na poslední den v tomto týdnu, což bylo…

1. 2. čtvrtek – kino Tišnov – film Wonka o tom, jak začínal nejslavnější výrobce čokolády z knih Roalda Dahla. S popcornem a dobrou partou ani nevíme, jak to uteklo, a už tu jsou …PRÁZDNINY!!!

V únoru jsme si odpočinuli a teď hurá do práce….no, občas to nemusí být až tak zlé…například v úterý, 13. 2., jsme měli Palačinkový den (Pancake Day). V hodině anglického jazyka se spojily obě naše skupiny a připomněli jsme si tento ryze anglický svátek, který poukazuje na dobu před začátkem půstu. Naučili jsme se anglická slovíčka potravin a slovesa na recept, a pak už honem do cvičné kuchyně, nažhavit sporáky a pánve, přinést si náležité ingredience na namazání (marmelády, javorový sirup, nutelu nebo třeba i sardinky J) a hodování může začít!

Hned další úterý, 20. 2. jsme měli další skvělou akci – Karneval v sokolovně. Deváťáci pro nás připravili parádní program, u kterého se nikdo nenudil a pořádně jsme si „zatrsali“.

Ve čtvrtek, 22. 2. jsme se zúčastnili programu SZÚ o mytí rukou. Žádná bakterie už nemá šanci, správný styl rukou máme v malíčku!

V pátek, 23. 2., proběhla recitační soutěž prvního stupně. Za naši třídu se zúčastnili Rachael Stachová, Ondřej Švík, Helena Mlaskačová, Klaudie Havířová, Elen Chvátalová, Zuzana Hájková. Moc jim děkujeme za skvělou reprezentaci a pěkná umístění.

No a nakonec jsme 27. 2. opět četli dětem v MŠ. Tentokráte jsme si pro ně připravili příhodu z knížky Můj skřítek Šalvěj od Markéty Vydrové.

Vidíte, my se tedy rozhodně neudíme!