Projektový den v VI. třídě

Po stopách svatého Václava

V pondělí 27. 9. v rámci projektového dne a v pátek v občanské výchově jsme s šesťáky šli po stopách svatého Václava, jehož svátek si připomínáme o státním svátku 28. 9.

Mladí historikové vystopovali zásadní informace ze života hlavního patrona naší země a ve skupinkách vytvořili krásné postery. Využili jsme svých dovedností – malovali, vlepovali a vpisovali a výsledek si můžete prohlédnout níže. K získání informací nám pomohly připravené pracovní listy, kde pomocí šifer a rébusů jsme se dozvěděli, kdo to svatý Václav byl. Co jsme nezjistili z pracovních listů, tak jsme zhlédli v promítaném videu a případně si potřebné údaje dohledali na internetu pomocí tabletů. Zkrátka naše děti si umí poradit.

V rámci pondělního dopoledne jsme se také připojili k policistům a hasičům, kteří nás u rybníka seznámili se svými služebními vozidly, výbavou a také jsme viděli ukázkový zásah v přímém přenosu. Navíc si každý mohl sednout do vozů a vyzkoušet zásahové náčiní, což bylo velmi atraktivní. Projektový den stál rozhodně za to! 😀