Konkurz na moderátora

Pořád věříme tomu, že po covidové pauze budeme zase moci jako škola vystupovat pro veřejnost. První velká akce, kterou plánujeme, je program na adventních trzích u nedvědické sokolovny.

Osvědčení moderátoři akcí pro veřejnost už ale studují na středních školách, bylo proto nutné sehnat nové tváře, které se této důležité funkce dobře zhostí. Oslovila jsem žáky sedmého ročníku a jejich zájem mě velmi příjemně překvapil – stejně jako jejich nasazení, s nímž vstupovali nejprve do prvního a pak už – jen ti nejlepší – do kola druhého. V prvním kole všechny uchazeče otevřeně hodnotili jejich spolužáci, po druhém kole už proběhlo tajné hlasování.

Bylo třeba text si natrénovat, jasně a zřetelně vyslovovat, udržovat kontakt s publikem… Zkrátka co nejlépe naplnit kritéria dobrého ústního projevu. Nejlépe se s tímto úkolem „popraly“ Lenka Martinková a Aneta Uryčová, které se tak staly novými „školními moderátorkami. 😀 Všem děkuji za účast a odvahu, vítězkám upřímně gratuluji a těším se na spolupráci s nimi při přípravě akcí pro veřejnost.

Gabriela Sedlářová