Návštěva výstavy „Tutanchamon, jeho hrobka a poklady“

Ve čtvrtek 19. 5. se šesťáci a sedmáci vydali do Brna na výstaviště na výstavu „Tutanchamon, jeho hrobka a poklady“. Očekávání bylo obrovské. Všichni věděli, že se jedná o jedinou nevykradenou hrobku faraona odkrytou v Údolí králů, která skrývala obrovské bohatství.

Na ploše více jak 2 000 m2 bylo rozmístěno obrovské bohatství a vše ostatní, co bylo určeno pro faraonův posmrtný život. Bylo naprosto fascinující, co všechno Egypťané shromáždili pro posmrtný život jediného člověka, mladíčka, který se ani neměl možnost za svůj krátký život více prosadit. Tutanchamon totiž zemřel pravděpodobně ve věku 18 let. Jeho nástupci se dokonce jeho jméno pokusili odstranit z historie. Představa, co všechno se asi muselo nacházet v hrobkách faraonů, kteří v dějinách Egypta opravdu něco znamenali, je při pohledu na všechno to bohatství naprosto neskutečná.

Ke zhlédnutí toho bylo opravdu mnoho a ke všemu byl podrobný komentář prostřednictvím audio průvodce Toho obdržel každý žák, takže si výstavu mohl procházet vlastním tempem. Ne všem to úplně vyhovovalo a navíc jsme se museli na konci výstavy zase sejít, takže pro někoho jsme na výstavě byli příliš dlouho, pro někoho zase příliš krátce. Všichni ale museli uznat, že něco takového už asi v životě neuvidí a že to bylo opravdu fascinující. Pod článkem najdete vyjádření některých žáků.

Na výstavu jsme cestovali vlakem a tramvají. Musím přiznat, že při představě 40 žáků v těchto dopravních prostředcích jsem nebyl úplně klidný, i když jsme na ně byli čtyři. 😀 Celá cesta však proběhla úplně hladce. Ve vlaku nás jeden pán dokonce pochválil, že už dlouho neviděl takovou skupinu dětí cestovat takhle v klidu. I já se k jeho pochvale připojuji a jsem rád, že vše proběhlo bez problémů. Za naše žáky jsem se opravdu nemusel stydět. Dále chci poděkovat paní učitelce Gabriele Sedlářové, panu učiteli Ondřeji Smutnému a paní asistentce Lence Slezákové za pomoc při organizaci akce a perfektní spolupráci.

Petr Punčochář

Bylo to hezký. Měli to strašně dobře připravený, ale bylo by lepší, kdybychom na to měli víc času.

Lucie Řehůřková, 7.tř.

Bylo to dobrý a zajímavý. Nejvíc mě bavilo poslouchat audio záznam. Ale bolely mě nohy a bylo tam málo laviček na sednutí.

Antonín Pospíšil, 7.tř

Byla to super výstava. Moc mě bavila.

Adriana Kincová, 6.tř.

Výstava se mi líbila, ale bylo toho tam strašně moc, takže potom už mě moc nebavila. Ale super zážitek. 😀 Děkuji

Michaela Pokorná, 6.tř.

Bylo to docela dobrý a určitě jsem se dozvěděla nějakou novou informaci. Nejvíc mě bavilo kino.

Marie Sedláčková, 7.tř.

Výstava mě překvapila. Bavilo mě to. Nejvíce mě zaujala hrobka.

Adam Ondráček, 7.tř.

Bylo to celkem dobrý. Celkem mě to bavilo. Nejlepší byla Tutanchamonova maska.

Filip Bednář, 6.tř.

Celkem dobrý, ale na konci to začínala být nuda.

Václav Truhlář, 7.tř.

Tutanchamon mě velice bavil. Až na toho audio průvodce, protože se mi vypnul.

Petr Hájek, 7.tř.

Bylo to dobré, ale moc dlouhé. Z toho sluchátka mě bolela hlava a uši.

Matěj Válka, 7.tř.

Bylo to dobrý. Užil jsem si to, ale měli jsme na to málo času.

František Blažek, 7.tř.