Názory žáků – exkurze Technické muzeum Brno

Štarhová V. – V muzeu mě zaujaly natáčky a další věci v dřívějším kadeřnictví. O Leonardu da Vincim jsem si zapamatovala, že byl nemanželské dítě, byl zdatný malíř a vynálezce. Jeho učitel přestal kvůli němu malovat, aby nikdo nezjistil, že je Leonardo lepším malířem než on.

Pokorný P. – V technickém muzeu se mi líbila většina exponátů a hrací zóna. Nejvíce mě zaujaly motorky, stará auta, laserová střelnice a dalekohled.

Humpola J. – V muzeu mě to bavilo, protože jsme s klukama chodili a poznávali auta a motorky z různých her. Komentovaná prohlídka pro mě byla příliš zdlouhavá.

Rovenská M. – Muzeum, jehož část jsme si mohli projít sami, mě bavilo. Komentovaná prohlídka mě moc nezaujala, ale potěšil mě zasloužený oběd v McDonald´s.

Kocmanová N. – V muzeu se mi líbily obrazy a lavičky, počítačové hry a zrcadlo. Zapamatovala jsem si, že Leonardo maloval Monu Lisu 4 roky a nedokončil ji.

Buček M. – V technickém muzeu se mi to líbilo, nejvíce asi motorky a auta. Během komentované prohlídky o da Vincim jsem si zapamatoval, že je na obrazu Poslední večeře tvář Jidáše ve stínu, což do té doby nikdo takovým způsobem nenamaloval. Také mě zaujalo, že vynalezl padák a křídla, která se doposud nikdo neodvážil použít.

Jamborová A. – V muzeu se mi líbily motorky a auta. Prohlídka byla příliš dlouhá a nudná, zapamatovala jsem si z ní, že byl da Vinci nemanželské dítě.

Fertig D. – V muzeu se mi líbilo množství starých věcí. Nejlepší byly arkádovky a stará auta. Mrzelo mě, že nebyla otevřená další patra. Za mě byl výlet v pohodě.

Nováková A. – Bylo super projít si muzeum sama. Komentovaná prohlídka mě trošku nudila. Nejlepší byly figuríny, auta a motorky.

Hájek R.  – V technickém muzeu se mi nejvíce líbilo oddělení optiky a výpočetní techniky díky starým arkádovým hrám, starým mikroskopům a starým počítačům. Komentovaná prohlídka na mě byla příliš dlouhá. Pamatuji si da Vinciho vynálezy – most, padák, kolo, které nemohlo zatáčet.

Holánek P. – Technické muzeum bylo super, výklad mě moc nebavil.

Tomášek O. – V muzeu mě nejvíce zaujala socha býka a golema. Také se mi líbila stará hospoda. Nelíbil se mi výklad s průvodcem.

Vránková G. – V muzeu mě během komentované prohlídky zaujalo, jak pan průvodce mluvil o míchání pigmentu a oleje, jelikož sama maluji olejovými barvami. Mona Lisa se mi líbila ze všeho nejvíc, mám ji ráda už od svých 10 let. Nepotěšil mě automat na jídlo, protože mi nevrátil 30 Kč nazpátek.

Ševčíková S. – Během návštěvy muzea se mi líbilo, že jsme měli rozchod a mohli si procházet jednotlivé místnosti, jak jsme chtěli. Komentovaná prohlídka byla příliš dlouhá, stačila by poloviční. Nejvíce zajímavé mi přišlo staré městečko – hospoda, kadeřnictví, zubař, vše měli moc hezky nachystané.

Pospíšilová J. – V muzeu se mi líbilo. Bylo fajn, že jsme mohli chodit sami a nemuseli jsme na sebe čekat. Nejvíce se mi líbilo staré městečko, zaujala mě hlavně pražírna kávy, salon krásy, zubař a hospoda. Komentovaná prohlídka by stačila kratší.

Beránek M. – V muzeu se mi nejvíce líbily videohry a herna. Ve výkladu mě nejvíce zaujalo, jak míchal da Vinci barvy a že lidem sloužili mazlíčci k tomu, aby se zbavili parazitů. Také jsem si zapamatoval, že byl Leonardo nemanželské dítě.

Kutnyk J. – Exkurze v muzeu se mi líbila. Příběh o da Vincim byl zajímavý. Moc se mi líbila Mona Lisa.

Kožnar D. – V muzeu se mi líbila herna a videohry. Z komentované prohlídky, která byla příliš dlouhá, jsem si zapamatoval, že byl Leonardo nemanželské dítě, měl speciální techniku malování a míchání barev. Maloval lépe než jeho učitel, který kvůli tomu přestal s malováním.

Svoboda J. – V muzeu jsem si nejvíce užil staré motorky a auta. Komentovaná prohlídka mě moc nezaujala.

Crhák O. – Z komentované prohlídky v muzeu jsem si zapamatoval, že jméno da Vinci znamená vesnice a že byl Leonardo také architekt. Nejvíce se mi líbila herna.