Nahlédněte s námi do školní družiny

Není to tak dlouho, co jsme oslavili Vánoce, a už tu máme únor. Všichni netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, a proto nám dovolte, abychom toto čekání zpestřili nahlédnutím pod pokličku toho, co se událo u nás ve školní družině.

Prosinec začal pekelně, když k nám do družiny zavítalo hejno čertů se samotným Luciferem. Čerti si mysleli, jak si „uvaří výborný guláš“, ale to si tedy naběhli. U nás v družině máme samé hodné děti, a tak pekelníky usměrnil sám Mikuláš se svými andělskými pomocníky. Děti od Mikuláše dostaly malou odměnu za to, že byly šikovné, také za jejich pomoc paním vychovatelkám a ostatním kamarádům.

Po mikulášské nadílce jsme už nedočkavě vyhlíželi z okna, kdy k nám přijde Ježíšek. Psali jsme dopisy, malovali obrázky, zdobili stromeček –  jak v družině, tak i u místní sokolovny, kde probíhaly tradiční vánoční trhy.

Celé čekání nám ale pokazily viry a bacily, které obsadily naši školu a nechtěly ji opustit. Nicméně Ježíšek na nás nezapomněl a dárečky dětem přece jen nechal pod stromečkem v lednu, hned po vánočních prázdninách. Oči našich dětí se rozzářily při pohledu na zabalené překvapení! Měli jsme všichni velikou radost. Lednové dny jsme tak trávili skládáním nových stavebnic a hraním nových her.

Co říci závěrem? Dovolte nám jedno velké poděkování. Chtěly bychom poděkovat VŠEM rodičům, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na vánoční družinové nadílce. Ještě jednou moc děkujeme!

Hana Bublánová

za vychovatelky ŠD