BRONZOVÁ FLORBALOVÁ NEDĚLE

Druhý florbalový turnaj, druhá trofej. Po stříbrném poháru za první kolo tišnovské florbalové ligy si odvážíme pohár bronzový z kola druhého.

V neděli 19. 1. se v tišnovské hale ZŠ Smíškova sešla opět silná konkurence. Obhájci vítězství z minulého turnaje – hráči ZŠ Drásov, technicky skvělý tým z Rosic, silné tišnovské týmy ze ZŠ Smíškova a Inspira a naši kluci ze ZŠ Nedvědice.

V prvních dvou zápasech, s Rosicemi a ZŠ Smíškova, jsme po dramatickém průběhu prohráli o jednu branku, ale bylo znát, že je v našich silách v dalších dvou utkáních získat body a porvat se ještě o stupně vítězů. Následující soupeř však byl nejsilnější možný protivník – ZŠ Drásov, vítěz minulého turnaje a aktuální lídr turnaje s dvěma výhrami. V sestavě jsme od tohoto zápasu udělali jednu zásadní změnu a věřili jsme, že by mohla přinést dobré ovoce. Do branky šel Laďa Jambor a do obrany šel z branky Pavel Hanáček. Laďa nikdy před tím v brance nechytal a byla to jeho velká premiéra mezi třemi tyčemi, ale věřili jsme mu, že situaci zvládne. Pavel Hanáček je konstruktivní obránce a slibovali jsme si, že přinese herní sílu do pole. Tento tah se opravdu ukázal jako šťastný, protože jsme po skvělém výkonu porazili velkého favorita 3:2 a udrželi naději na 3. místo. V posledním klání byl naším soupeřem tým Inspira. Do utkání vstupujeme sebevědomě a vytváříme si velké brankové příležitosti. Gólman soupeře však skvělým výkonem dlouho drží Inspiro nad vodou a když už brankáře překonáme, tak zvoní tyče za jeho zády. Velkou úlevu přináší náš první gól, který odemčel bránu pro další dva úspěšné zásahy. Ke konci zápasu soupeř ještě stačí snížit skóre, ale po vítězství 3:2 se nakonec radujeme z bronzového úspěchu. Kromě týmového bronzu si Šimon Kroupa odváží cenu pro nejlepšího nahrávače turnaje (5 přihrávek na gól) a spolu s kapitánem Radkem Pokorným i cenu pro nejužitečnějšího hráče (oba měli 8 bodů v kanadském bodování) turnaje. Poděkování patří celému týmu za skvělou reprezentaci. 

Sestava: Aleš Benda, Jakub Crhák, Vít Dvořáček, Pavel Hanáček, Vladimír Jambor, Šimon Kroupa, Radek Pokorný (kapitán), Matěj Válka

                                                                   Mgr. Ondřej Smutný