Druhou středu v listopadu si prvňáčci oblékli zástěrky a vydali se do školní kuchyňky. Čekala tam na ně paní Mgr. Andrea Hrušková, která jim vysvětlila, že velkou část svačiny by měla tvořit zelenina a ovoce. Měla s sebou i různé ingredience na přípravu zdravých svačin. Potom se žáci rozdělili do skupin a každá skupinka dostala za úkol vytvořit jednu svačinku. Vyzkoušeli si svoji zručnost při přípravě zeleninových špízů, ovocných a zeleninových salátů, zapečených toustíků. Vše se jim velmi podařilo a moc chutnalo. Za jejich práci je musím moc pochválit.
Všem jsme ukázali, že i když jsme teprve na začátku školní docházky, umíme si poradit jako naši starší spolužáci.
A co jsme se všichni dozvěděli? Že příprava svačiny by se neměla odbývat, že jíme také očima (svačina by měla dobře vypadat) a že vitaminy A, C a vláknina obsažená v ovoci a zelenině jsou pro zdravý růst a vývoj dětí naprosto nezbytné.
Leona Vejrostová, tř. uč. 1. roč.