Žáci sedmého ročníku dostali neobvyklý úkol v pracovních činnostech: uvař, naservíruj a obhaj si svůj ZDRAVÝ TALÍŘ.
Ve dvou vyučovacích hodinách měli za úkol uvařit a naservírovat pokrm, který by splňoval podmínku zdravého talíře. Naprostá volnost ve výběru pokrmu dala žákům pocit jistoty a už pouze záleželo na jejich kulinářských schopnostech.
Ráda bych zde vyzdvihla připravenost, nadšenost a chuť, s jakou se žáci do úkolu zapojili. Soutěživost je přeci jen v každém z nás. Zdravý talíř našich „sedmáků“ je plný inspirace, chutě a především radosti z vaření.
Hodnotící komisi jsme sestavili z odbornic na vaření, naše paní kuchařky spolu s paní ředitelkou. A které pokrmy vyhrály?
- 1. místo:
- Kuřecí salát se zeleninou a bagetkou – Veronika Kotinská, Adéla Vernerová, Nelly Němcová
- Hamburger se zeleninou – Roman Válka, Adam Gabriš
- Kuřecí steak, zeleninový salát, toast s pomerančovou limonádou – Kateřina Rolínková, Kateřina Truhlářová, Barbora Rousová
- 2. místo:
- Valašská pomazánka – Vanesa Mecová
- Zeleninový salát s kuřecím masem – Kristýna Štětinová, Daniela Pavlišová, Denisa Pavlíčková
- 3. místo:
- Avokádová pomazánka se zeleninovým salátem – Natálie Cídlová a Sabina Šauerová
Vítězné a další pokrmy můžete zhlédnout v naší fotogalerii.
Mgr. Ladislava Kobzová