Divadlo

V pátek 20. 5. 2016 se ukutečnil v tomto školním roce již třetí zájezd na večerní divadelní představení.Tentokrát bylo naším cílem Mahenovo divadlo v Brně a představení Saturnin.

Tento zájezd původně nebyl plánovaný, jeho uskutečnění vlastně iniciovaly samy děti. Jejich zájem o tato divadla je skutečně potěšující.

Náš páteční zájezd poznamenal dopolední požár kulis v divadle. Nejprve totiž ani nebylo jasné, zda se večerní představení odehraje. Naštěstí se uskutečnilo. I když byl ve vzduchu lehce cítit zápach z kouře, představení to nijak nenarušilo.

Tato komedie naprosto splnila naše očekávání. Martin Siničák v roli neobyčejného sluhy exceloval, celé představení bylo velmi příjemné a plné noblesní prvorepublikové atmosféry a nesmrtelného humoru. Následující reakce žáků 2. stupně svědčí o tom, že divadlo se líbilo nejen pedagogickému doprovodu.
G. SedlářováSaturnin

Líbil se mi děj. Byla jsem ráda, že jsem mohla strávit večer s kamarádkami v divadle.
(Amálie Štarhová, 6. A)

Bylo to super. Ze začátku trochu nuda, ale po 5 minutách mě to začalo bavit. Bylo to hodně srandovní. Nejvíc se mi líbil představitel Saturnina, který hrál podle mě nejlíp. A také se mně líbila živá kapela přímo na pódiu. (Petr Vejrosta, 7. A)

Líbilo se mi tam, protože to bylo hodně vtipné. Nejlepší byl Milouš s tím knírem a vlasy nahoru. Barbora byla krásná, nedivím se, že ji všichni měli rádi. Všichni byli nejlepší, ale někteří byli prostě ještě o trochu lepší. (Lenka Hájková, 6. A)

Bylo to krásné divadlo. Moc jsem si to užila. (Sabina Čepičková, 7.A)

Nejlepší byl Saturnin. Tohle divadlo bylo nejlepší ze všech, na kterých jsme byli. Bylo to vtipné a zábavné. Herec Saturnina zvládl líp než ten ve filmu. (Barbora Kroupová, 9. A)

Bylo to skvělé a hlavně vtipné. Saturnin byl asi nejvtipnější. Herecké výkony byly vážně super. Například i Milouš:-) Smála jsem se pořád. Klidně bych se na představení podívala znovu. Ale museli by tam být ti stejní herci. Díky tomuto představení jsem si divadlo zamilovala a chci jet zase … co nejdřív. (Monika Matonohová, 9. A)

Leave a Reply